SmartCloud for Social Business i Europa

April 3 2013 Kommentarer [0]
Då kom den stora nyheten som jag vet att många har väntat på......IBM annonserar idag ett helt nytt datacenter i Europa för vår molnbaserade samverkansplattform "SmartCloud for Social Business" eller f.d Lotuslive. Närmare bestämt så kommer centret att ligga i Ehningen, Tyskland.

Image:SmartCloud for Social Business i Europa

Det innebär att en hel del lagala frågeställningar kring var data lagras kan undanröjas i.o.m denna annonsering. Det betyder vidare att de organisationer som har som krav att informationen skall lagras inom EU, nu kan gå vidare och på allvar utvärdera SmartCloud for Social Business och alla dess möjligheter.

Det innebär också att IBM befäster och utökar sin breda satsning på molnlösningar. Detta är ett helt logiskt steg då intresset för både social och cloud fortsätter att öka i hög takt. Forrester förutspår att marknadsvärdet för social software kommer att öka med 60% årligen.

Rent personligt så tror jag att den realla betydelsen av säkerhet, tillgänglighet mm, av ett datacenter i europa är mycket mindre än den emotionella betydelsen. Det jag menar är att "datan kommer inte att vara säkrare bara för att den är närmare". Under alla omständigheter så är det utan tvivel riktigt goda nyheter!

Läs om annonseringen[här]