OSG IBM Connect 2013

January 28 2013 Kommentarer [0]
Så var den avklarad då.....Opening General Session (OSG). Tyvärr så kunde jag inte "live" sända något då det trådlösa nätverket brakade samman (som vanligt kan man tillägga) av alla användare med dubbla/trippla uppkopplade enheter.

Image:OSG IBM Connect 2013

Årets gästtalare var Joseph Gordon-Levitt (Tredje klotet från solen, Looper, Batman, Inception mm) som talade om deras Open Community, Hitrecord, för artister som samverkar och skapar film och musik mm via öppet nätverkande. Ni kan se ett av projekten han presenterade här, "The man with a turnip for a head" via Youtube!

Alistair Rennie, General Manager, Social Business, IBM
öppnade som vanligt konferensen. Det talades mycket om Social (förvånande nog) och framför allt hur vi integrerar social överallt! Man slog på stora trumman om b.la...

§  IBM Employee Experience Suite, som är en ny webbaserad social nätverksmiljö som ger HR-chefer ett bättre sätt att rekrytera och introducera nya anställda i verksamheten, genom att ge anställda tillgång till digital media och data i realtid.

§  En ny social media-publicerare, som ingår i IBMs smarter commerce-portfölj. Publiceringsverktyget gör att annonser eller kampanjer kan publiceras i ledande sociala nätverk med ett enkelt knapptryck.

§  IBM Connections 4.5, som blir tillgänglig i mars 2013. Den sociala nätverksplattformen kommer att möjliggöra för användare att få tillgång till och analysera ”big data” inifrån och utanför organisationen, inklusive Facebook, Twitter, ljud och video.

 Man offentliggjorde också planerna på att släppa branschens första helt sociala epost-klient som innefattar fildelning, aktivitetsströmmar och ett förenklat användargränssnitt.

Luis Benitez visade en riktigt bra demo av Connections Next (4.5) som kommer bli grym! Nya bättre funktioner som t.ex...
- @mentions via type-ahead med business card
- Nya uppdaterade mobila klienter
- Dropbox liknande funktioner med "Files sync", som synkar inkrementellt mellan alla enheter. T.ex, gör man en förändring på en slide i en redan existerande presentation så kommer bara förändringen synkas upp, istället för att synka upp hela filen igen. Man kan välja vilka filer som ska synkas automatiskt. Hur bra låter inte det här? Btw...det finns även stöd för MAC! Image:OSG IBM Connect 2013
- Surveys (kanske inte kommer med i 4.5 releasen, det är osäkert ännu), som bygger på Forms experience builder
- Document management med workflow funktioner som granskning, check-in/check-out, meta data på dokument
- Nested folders
- IBM Docs integrerat i files för redigering av dokument direkt i Connections
- Integrationen med Microsoft, framför allt Outlook, är helt otrolig! Man har byggt in funktioner för en gammal trött epost-klient som Outlook, som gör att den blir så otroligt mycket mer........som Notes 9 Social Edition nästan!

Vi tittade även på Sametime. Där är det mycket fokus på audio/video förstås. Några av nyheterna...

Sametime demo av ett webmöte med ljud & bild via en iPad
Image:OSG IBM Connect 2013

- Inbyggd MCU (mjukvarubaserad brygga) som ger - "continuous presence" - vilket betyder att man får bilderna i en videokonferens sida-vid-sida istället för aktiv talarbyte. Myyyycket bra!!
- Den nya MCUn har SVC stöd, vilket betyder att varje klient får det bästa möjliga kvalitet i mötet. I nuvarande version får alla samma
kvalitet, oavsett vilken uppkoppling eller enhet man har.
- Nya mobila klienter med ljud och blidstöd. Dvs, softphone för mobila enheter
- Direkt integration mot Connections files, dvs, mötesbilder, dokument och annat innehåll kan laddas upp direkt utan att mellanlagras lokalt på klienten
- Man kan koppla ett mötesrum till ett community. Community (gemenskapen) blir alltså ägare till rummet.
- Generellt bättre och enklare gränssnitt
- Bättre webklient, med stöd för ljud & bild

Avslutningsvis så kan man sammanfatta nya Sametime med att det handlar om "Social Communications", inte bara nå, chatta och ringa...Stooor potential för nya Sametime.

Man visade såklart även Notes 9 Social Edition, men den har jag redan bloggat om så om ni har missat det så finns infon här.