IBM Notes Domino 9 Social Edition

November 14 2012 Kommentarer [0]
Nu vänder vi blad för Lotus Notes och Domino!

Image:IBM Notes Domino 9 Social Edition

Vår gamla trotjänare Lotus Notes och Domino byter namn till IBM Notes Domino 9 Social Edition!!

Så vad innebär detta då? Det är ju två stora saker med själva namnbytet. Det ena är att namnet Lotus försvinner från produkten, och det andra är att vi byter versionsnummer från 8.5.4 (tidigare arbetsnamn) till version 9. Det är ett ganska betydande "statement" från IBM's sida skulle jag vilja säga! Det är nämligen att IBM verkligen satsar på Notes och Domino!
- Vi befäster satsningen genom att lyfta produkten ett versionsnummer till ver 9, istället för att låta uppgraderingen vara en maintenance release. Det är ett korrrekt och logiskt beslut då det är så många betydande förändringar och förbättringar i produkten. (Det kommer fortfarande att levereras en 8.5.4 maint release, utan nya funktioner)

- Genom att låta produkten heta IBM istället för Lotus, så indikerar det att det är något betydelsefullt för IBM och inte något oviktigt som lever sitt eget liv vid sidan av. Det i sin tur sluter cirkeln med att ta bort "brand" fokuset från IBM. IBM är vårt brand och där det finns många lösningar att välja mellan. Collaboration och Social är ett par av många!

- Vi lägger till Social Edition i produkten som standard. (Tidigare dividerades det fram och tillbaka, hurvida SE skulle vara optional, add-on, eller båda??)

- Gränssnittet för Notes och iNotes har fått ett lyft och är det första i visionen Vulcan. Dvs One UI!

- "Embedded Experience" och "Activity Stream" direkt i Notes och iNotes kommer att förändra sättet man framledes kommer att använda email, hur man kommunicerar, samt hur man interagerar med personer och system. (Se exempel på bilden nedan)En superkul nyhet är att vi för första gången på flera år släpper en publik beta av Notes Domino 9 Social Edition. Den kommer att finnas tillgänglig för nedladdning någon gång i början till mitten av december. Så det är bara att anmäla er här och hålla utkik efter när den kommer. Ni kommer att få höra och se mycket mer kring ND9SE framöver kan jag lova!

Riktigt kul att vi satsar så mycket på nästa version av Notes och Domino! Ska bli intressant att följa fortskridandet.

iNotes 9 beta med embedded experience

Image:IBM Notes Domino 9 Social Edition

Hör av er till mig om ni har några frågor eller vill dela med er av något kring ND9SE (eller övrigt såklart!)