Gott nytt år

January 7 2016 Kommentarer [0]
Som vanligt så dansar Anders in det nya året!

Watson träffar Ken Jennings

October 22 2015 Kommentarer [0]
En kul reklamfilm om Watson som anspelar på när Watson tävlade i Jeopardy.

Business Connect Stockholm 2015

October 13 2015 Kommentarer [0]
Om en knapp vecka, 19 oktober, är det dags för IBM:s årliga event, Business Connect 2015 #IBMBC15SE


Image:Business Connect Stockholm 2015

Det blir som vanligt en massa intressanta talare och olika ämnen som avhandlas under en heldag på Stockholm Waterfront Congress Centre. Moderator för dagen är för många en gamal bekanting, Beata Wickbom, Året talarlista är rätt så imponerande den med....

- Fredrik Reinfeldt - Föreläsare, rådgivare och f.d. statsminister
- Dietmar Dahmen - Entreprenör, inspiratör och framtidsspanare
- Bill Jinks - Teknisk rådgivare - Wimbledon
- Marie L Wieck - General Manager, IBM Middleware

Det verkar bli en bra mix.

Själv har jag ett pass kring mobilitet och samverkan, "Mobilitet på riktigt" med Richard Trojmar från IBM MobileFirst. Info ser ni nedan om ni vill komma och kolla.

Image:Business Connect Stockholm 2015

Annars ses vi ju i minglet :)

Social Connections 9

October 4 2015 Kommentarer [0]
Image:Social Connections 9

Den 5-6 november kör användargruppen Social Connections sin 9:e användarkonferens. Denna gång är vi i IBM Client Center i Ehningen, Stuttgart, Tyskland. Det kommer att vara en massa intressanta seminarier och presentationer från först och främst kunder som delar med sig av sina erfarenheter.

Vår partner EGBS kommer t.ex att berätta om Frälsningsarmèns implementation av Connections. Fredag kl 13:50 kan ni komma och lyssna på Eriks Näslund från EGBS.
Vår partner Infoware kommer också att vara på plats i egenskap av sponsor och utställare, där de bl.a. visar sin produkt DomainPatrol Social, ett riktigt smart adminverktyg för IBM Connections.

Tror att det kommer att bli 2 supergrymma dagar.

Detaljerad info och registrering hittar du här!

Vi ses i Tyskland....

Structuring XPages Apps with Java

September 4 2015 Kommentarer [0]
Image:Structuring XPages Apps with Java


Live Q&A with Jesse Gallagher: Structuring XPages Apps with JavaImage:Structuring XPages Apps with Java

Date:
Tuesday, September 15
Time:
11:00 am- 12:00 pm ET

Java is a key skill to have as an XPages developer and knowing some tricks can really make your applications hum. For example, properly structuring the Java components in your XPages apps can help you build high quality apps more efficiently as well as maintain them as they grow.

Register today to join Jesse Gallagher on September 15 from 11 am - 12 pm ET to get answers to your toughest XPages structural development questions. Everyone who asks a question during the Live Q&A will be entered into a raffle to win a copy of Mastering XPages, 2nd Edition.

Post your questions for Jesse such as: 
  • How do I keep business logic distinct from presentation? 
  • How do I get started with plug-in development? 
  • Why do I need to cleanly organize my Java code in XPages?

Everyone who registers for the Q&A will receive a copy of Getting Started with XPages Localization by Kathy Brown and Brad Balassaitis, PSC Group.

Get more information on how a Live Q&A works


About the Expert

Image:Structuring XPages Apps with Java Jesse is CTO of I Know Some Guys and has been working with Notes and Domino for 10 years. He has worked extensively with XPages, investigating ways to develop apps efficiently and enhance the platform's capability. He is a member of OpenNTF and is one of the primary contributors to the OpenNTF Domino API.
Sincerely,
The SocialBiz User Group Management Team

IBM Connect 2016

July 3 2015 Kommentarer [0]
De flesta har säkert redan sett detta men vill ändå slänga ut en blänkare om att gamla Lotusphere i Orlando byter namn igen (?!). Man byter tillbaka till IBM Connect från ConnectED.
Image:IBM Connect 2016

Någonting som iaf är helt nytt är att man flyttar konferensen från Swan & Dophin till The Hilton Orlando. Rätt skönt att lämna Disney faktiskt samt att det ska bli kul med lite nytt!!

Image:IBM Connect 2016

Ni får alla ha en bra sommar!!

Data Center

July 1 2015 Kommentarer [0]
Lite goda nyheter så här innan semestern!

Nu har vårt nya data center för Connections Cloud i Frankfurt öppnat. Det innebär att alla våra kunder i Europa har sitt data uteslutande i våra Europeiska datacenter. Detta är såklart extra viktigt för de organistationer som har specifika krav på att veta var deras data befinner sig.

Läs om IBM's arbete med säkerhet i våra moln på vår Smarter Planet Blog.

Image:Data Center

IBM Connections Cloud Update

June 22 2015 Kommentarer [0]
Midsommarhelgen är över och man passade på att låta juni-uppdateringen för Connections Cloud gå live.


Mail style=Meetings and ChatFiles style=

Här är några av nyheterna....
  • Flerparts ljud & bildmöten (web meeting)
  • Uppgraderat gränssnitt för möten
  • Ny Android App för IBM Verse med nytt utseende
  • Uppdaterade funktioner i Verse
  • Support för Outlook sidebar
  • Förbättrad Mac Finder integration (stöd för att dela direkt från Finder)
Image:IBM Connections Cloud Update

Läs hela listan med nyheter här!
Ni kan även kolla in Luis Benitez blogg.

Om vi inte hörs innan dess så ha en bra sommar!

IBM Verse på iTunes

April 30 2015 Kommentarer [0]
Image:IBM Verse på iTunes

Så var det dags vänner....IBM Verse finns att ladda ned från iTunes. Så om ni redan har ert epost-konto i vårt moln så kan ni börja köra igång med IBM Verse.Image:IBM Verse på iTunes

9.0.1 Fix Pack 3 Interim Fix 3

March 30 2015 Kommentarer [0]
Senaste fixen för Notes Domino är här --> 9.0.1 Fix Pack 3 Interim Fix 3

ConnectED Summering

January 30 2015 Kommentarer [0]
Så en rapport som avslutar detta ConnectED 2015
En känsla som jag har och delar med många kunder och partners jag pratat med, är att det i år känts närmare, intimare. Inte bara fysiskt då dom flesta sessionerna varit på Swan. Utan enklare, med dialog till talare, utvecklare och partners.
Även undertecknad har spontant har blivit engagerad och uppslukad i möjligheten att ta upp mina egna och kunders funderingar och önskemål med utvecklare och produktägare på plats. Därav den lite sparsamma rapporteringen i detta forum :-(

När nu ConnectEd 2015 är över tänker jag försöka sammanfatta mina intryck och funderingar med början från slutet.

Closing General Session
Liz Urheim avslutade denna konferens med att säga att tid, plats och format för nästa års konferens kommer meddelas dom närmaste månaderna.
Mattematik geniet Dr. Arthur Benjamin gav en del tips på hur man kan räkna fram något gånger sig själv, där slutade vi lektionen med ett ett tvåsiffrigt tal för oss dödliga. Art fortsatte dock till 5 ingående siffror + en lektion i hur man räknar veckodag för sin födelsedag mellan 1630 och framåt där han var ruskigt snabb att svara enligt en metodik. Sen kom vi till det här med sudoko, han fixade en spontan sådan med 5 rader/kolumner på 1/2 minut där alla delar var riktiga!

En "MatheMagician" ut i fingerspetsarna..
Image:ConnectED Summering

Några av dom saker jag snappat upp i stora drag

Cloud är självklart något som IBM har stort fokus på. IBM Verse som nu är i beta och beräknas tillgänglig under slutet av Q1, kommer leverera så många eftertraktade funktioner för användarna att alternativen verkar få. IBM Verse planeras också levereras i en tappning för att installera i den egna it infrastrukturen men det dröjer.
Så det finns förutom detta många kommande nyheter för kunder med mer "traditionell" syn på IT, där cloud inte är första valet.

Men tillbaka till tidsordningen. Så många saker att rapportera att man kan bli matt. Cloud, Social, Analytics, Mobile o Security är inget litet område.


Connections Cloud: Kommer mycket nya saker, speciellt under Mars. Activities i mobila app'en, ljud och bild i Connections Cloud Meetings. Detta för webläsare och en uppdaterad mobil app. #INV303
Image:ConnectED Summering

IBM Verse mobil app
Image:ConnectED Summering
Något som också diskuterades var IBM Verse i den freemium tappning som är planerad. Ett riktigt bra alternativ för användare och ett enkelt sätt att prova detta sätt att arbeta.


Utökat stöd för foldrar i Connections next "Files", möjlighet att skapa katalog hierarkier med folder i folder som ett komplement till etiketter. Ett helt nytt sätt att i gemenskaper kunna utforma och namnge dom olika funktionerna. En startsida som kan anpassas på ett enkelt sätt, där också användaren kan välja grafisk profil med stöd för teman.

Opening General Session finns att se på youtube i klippt format. https://www.youtube.com/watch?v=dt-wA2hJksQ

Mvh gästbloggare

//Anders Kjellnér